Skincares

Här skriver jag om mitt stora intresse hudvård. Om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Aloe Vera en superplanta?

Hudvård Aloe Vera, Vad hjälper Aloe vera mot, blogg om hudvård, brännskador, forskning om aloe vera, loe vera mot rynkor, pigmentfläckar Permalink5
Alla har vi läst om att Aloe Vera ska vara så himla bra mot både det ena och det andra. Själv har jag en Aloeplanta i köksfönstret o bryter loss en bit om någon av oss här hemma bränner oss. Nu tänkte jag kolla in vad forskningen säger om denna planta. Finns det något forskningsresultat som visar att Aloe faktiskt hjälper mot något? Detta är vad jag har funnit:
 
En studie gjord i Japan visar att kvinnor som dricker Aloe Vera juice dagligen ökar sin kollagen o elastinproduktion i hyn och att deras rynkdjup minskat efter 8 veckor med dagligt intag av Aloe. 
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25759593
 
Det finns fler studier som tyder på att Aloe Vera som kosttilskott minskar rynkdjupet signifikant och ökar elasticiteten i huden.
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22495441
 
Jag har funnit ett flertal studier som visar att Aloe Vera applicerat på huden påskyndar sårläkning, hjälper mot brännskador och är anti-inflammatorisk, antimikrobiell samt stimulerar kollagensyntesen
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25003428
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24895176
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24143047
 
En studie från 2012 visar att ämnet aloin i Aloe Vera är pigmenthämmande o således hjälper mot pigmentfläckar. Ämnet hämmar melaninet, ämnet som ger huden pigment, och verkar uppljusande på huden.
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22495441
 
Jag sökte efter forskning om Aloe Vera mot acne, men det finns inte mycket om det, så där ska man inte ha för höga förväntningar.
 
Efter denna lilla research känner jag mig övertygad om att Aloe faktiskt hjälper med sårläkning o brännskador. Att nu veta att det dessutom motverkar hudens åldrande samt förbättrar pigmentfläckar gör att jag kommer använda mer Aloe framöver! Det är verkligen en superplanta!
 
Jag känner mig sugen på att utöka min Aloe Vera arsenal med en härlig ekologisk Aloe Vera juice för att ta del av de effekter man får av Aloe Vera som kosttillskott. Så det blir till att leta upp en bra nu.
 
Till top