Skincares

Här skriver jag om mitt stora intresse hudvård. Om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

DIY Hemmagjorda ansiktsmasker för olika hudtyper

Hudvård Permalink0
Tänk att kunna få en helt ren ansiktsmask, utan konserveringsmedel o kemikalier och som dessutom är helt färsk. Det finns så mycket bra ingredienser för huden som kostar en spottstyver och som vi ofta har hemma. Man kan blanda lite på känsla bara man vet vilken effekt de olika ingredienserna har på huden så att man kan anpassa det till sin hudtyp.
 Nedan listar jag mina favoritingredienser som är bra att ha i ansiktsmasker samt hur de verkar på huden:
 
Yoghurt: Innehåller mjölksyra som innebär att yoghurt är milt exfolierande. Den gör därmed grov hud lenare och mjukare samt hjälper att råda bot på åldersfläckar och rynkor. Förvänta dig inga dramatiska effekter men blandad med andra aktiva ingredienser hjälper yoghurten dem att nå djupare ner i huden. Är milt och passar för alla hudtyper.
 
Honung: Läkande och bakteriedödande, fuktighetsbevarande och mycket välgörande på torr och narig hud. Rik på antioxidanter som verkar vitaliserande på huden. Honung är även bra på acne då den får finnar att mogna snabbare samt för sina bakteriedödande egenskaper.
 
 
 
Banan: Naturligt fuktgivande, innehåller Avitamin som hjälper till att återställa fuktbalansen i uttorkad hy samt verkar reparerande på skadad hy. Mycket mild och icke irriterande, bra för den som använder syror eller på annat sätt fått irriterad och känslig hy.
 
Gurkmeja: Har lång tradition av användning i Indien. Nu finns även forskningsresultat som visar att den hjälper till att mota bort ojämn hudton och pigmentfläckar. Det finns ingen snabbfix för pigmentfläckar men detta är en hjälp på vägen, med tålamod och övriga bra produkter som verkar på pigmentfläckar kan detta med tiden ge dig en jämnare hudton. Gurkmeja har antiseptisk och antibakteriell verkan och är därför bra mot akne. 
 
 
Jordgubbar: Innehåller naturliga fruktsyror o även salicylsyra som är mycket bra på aknebenägen hy. I jordgubbar finns dessutom ellagsyra som är en antioxidant vilken hjälper skadad hud att återställas. Vidare har jordgubbarna folsyra i sig, det är en vitamin som hjälper till huden att regenerera ny hudceller, vilket är bra för matt och livlös hud.
 
 
 
 
 
Till top