Skincares

Här skriver jag om mitt stora intresse hudvård. Om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Ingredienser i ansiktsrengöring du bör undvika

Hudvård acne, ansiktsrengöring, avene, facewash, ingredienser att undvika i ansiktsrengöring, känslig hy, rengöringsmjölk, sls, sulfater, torr hy, tvål Permalink1
 
Vad är det egentligen för skillnad mellan tvålen och ansiktstvätten? Ja ibland är det tyvärr väldigt liten skillnad då många ansiktsrengöringar innehåller ämnen som inte alls är bra att ha i ansiktet. Om du gillar en ansikstrengöring som löddrar ska du tänka på att undvika dessa ämnen:
 

Sodium Lauryl Sulfate

Sodium Laureth Sulfate

Ammonium Lauryl Sulfate

Ammonium Laureth Sulfate

De är sulfater och är för starka för att använda på huden i ansiktet, de verkar uttorkande och gör att din huds fukt- och fetthalter kommer i obalans. Du kommer att bli yttorr. Om du ändå vill få samma rena känsla finns det andra ingredienser som  är effektiva men som inte är så uttorkande. Dessa är till exempel.

Sodium Lauroyl Oat Amino Acids

Sodium Lauroyl Methyl Isethionate

Cocamide betaine

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate,

Disodium Cocoamphodiacetate

Det finns flera bra löddrande produkter som inte innehåller starka sulfater, en produkt jag skulle vilja tipsa om till dig som har en känslig hy eller bland/fet hy är denna:

 Den beskrivs så här:
Avène Soapless Gel Cleanser löddrar samtidigt som den rengör och ger huden en ren och fräsch känsla. Cleansern reducerar talgproduktion och reducerar bakterier och har en lugnande verkan på känslig och irriterad hud.
 
Innehåller ingenting som kan trigga acne och inga irriterande ämnen: 
AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). WATER (AQUA). SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE. ZINC COCETH SULFATE. POLYSORBATE 20. SODIUM COCOAMPHOACETATE. CETEARETH-60 MYRISTYL GLYCOL. PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL. CITRIC ACID. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). GLYCERYL LAURATE. GREEN 5 (CI 61570). SODIUM BENZOATE. SODIUM HYDROXIDE. YELLOW 5 (CI 19140). ZINC GLUCONATE.

 

Har man torr hy rekommenderar jag att använda en rengöringsmjölk istället för en löddrande produkt. 

Denna är bra: 

Avène Antirougeurs Anti-Redness Cleansing Milk

 Innehåller inga ämnen som är det minsta acnetriggande samt inte heller några irriterande ämnen, passar alltså alla, men är särskilt bra för den som har torr o känslig hud som lätt blir rödblommig o irriterad.
Innehåll:
AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). C12-15 ALKYL BENZOATE. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. POLOXAMER 188. ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER. BLUE 1 (CI 42090). CARBOMER. CHLORPHENESIN. DEXTRAN SULFATE. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). HESPERIDIN METHYL CHALCONE. PHENOXYETHANOL. RUSCUS ACULEATUS ROOT EXTRACT. SODIUM HYDROXIDE. WATER (AQUA).
 
Den beskrivs så här: Avène Antirougeurs Anti-Redness Cleansing Milk är en krämig rengöring som dämpar rödblommig hud och synliga blodkärl i ansiktet. Rengöringsmjölken rengör skonsamt och har en lugnande verkan på huden. Tar även bort make-up. Rekommenderas speciellt för känslig hud med couperos.
 
Den använder jag nu och är väldigt nöjd med..Så inga starka tvålämnen i ansiktet och inga irriterande ämnen, det gör huden lugnare och håller den i balans.
 
 

 

#1 - - Maja:

Riktigt bra inlägg! Viktigt att vara noga med sina ansiktsprodukter!

Svar: Vad kul att du tycker det!! Ja det är så viktigt att göra noggranna val, annars kan produkten ifråga göra mer skada än nytta!
Hanna

Till top