Skincares

Här skriver jag om mitt stora intresse hudvård. Om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Fredagsmys i badet - känn in helgen

Hudvård acne, ansiktsmask, gurkmeja, hemmagjord ansiktsmask, lyster, pigmentfläckar Permalink0
 
Nu tänkte jag passa på att känna in helgen o slappna av lite genom att ta hand om mig själv. Ska hoppa in i badet o lägga mig där med en skön mask på ansiktet som ger fukt o lyster.
Receptet är som följer.
Blanda 2 matskedar grekisk yoghurt med en tesked gurkmeja och en matsked honung. Jag brukar värma honungen i micron lite så att den går att röra i . Gurkmeja är bra mot pigmenttfläckar och acne samt ger hyn lyster, en superkrydda! Hyn kan få en gul ton efteråt, men jag tycker bara jag ser friskare ut. Efter en eller två ansiktstvättar går den gula tonen bort. Huden blir så lystrig o känns fräsch o återfuktad!
 
 
 
 
 
 
 

Tips på hudvårdsprodukter som inte kostar skjortan

Allmänt hudvårdsblogg Permalink3
 
Det är inte alltid jag har råd att köpa mina favoritprodukter, ibland måste man prioritera annat än huden först, även om jag inte gillar det faktumet alls. Så blir det för mig denna månad, eftersom min bil gick sönder igår och gjorde att min hudvårdsbudget krympte rejält. 
 
 
Tänkte därför att jag ska tipsa om produkter som är riktigt bra men kostar lite mindre. Jag tycker det är viktigt att kunna ha en bra hudvårdsrutin o ha bra produkter hemma även när jag inte har råd att köpa det absolut bästa. Jag gör aldrig avkall på mina krav på ingredienser.
 
De produkter jag tipsar om innehåller minimalt med irriterande ämnen och minimalt med komedogena ämnen. Det är mycket svårare än man tror att hitta såna produkter. De allra flesta produkter på marknaden innehåller en mängd ingredienser som triggar acne, så även produkter som marknadsförs för att motverka acne. Produkter som är till för torr hud innehåller många gånger uttorkande ämnen som alkohol samt irriterande ämnen. Jag googlar ju ingredienser på varenda kräm därute för att försöka hitta någon ny bra produkt som förskönar hyn istället för gör ingenting eller skadar. Det är sällan jag hittar nåt nytt i hudvårdsdjungeln kan jag säga, men jag är ju hudvårdsnörd så jag letar ständigt vidare. Detta är iallafall vad jag vill tipsa om idag:
 
Hyaluronic Acid Serum
Detta är ett hyaluronsyreserum som ger en dunderboost med fukt åt alla hudtyper, innehåller noll irriterande och noll acnetriggande ingredienser, endast detta:
Water, Rosewater (Organic Rose Damask), Sodium Hyaluronate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Hyaluronsyran hjälper huden att hålla kvar fukt,, huden får därför ett slätare och mer plumpat utseende. Passar alla hudtyper, den feta hyn kan ha denna endast o den torra hyn kan behöva en rikare kräm ovanpå.
Finns på SRskincare som är en pålitlig engelsk sida. Jag handlar vintertid mina syror härifrån.
Pris: 80 kronor
 
På Sr Skincare hittar jag även detta ögonserum Egf Peptide Serum, som jag tänker prova nu när mitt svindyra ögonserum faktiskt tagit slut. Helt fritt från irriterande ingredienser o med peptider som aktivt stimulerar kollagenproduktionen o ger en slätare hy runt ögat. Innehåller även detta hyaluronsyra så att hyn runt ögat får ordentligt med fukt.
Pris: 137 kronor.
 
 
 
 
Aco Face Toner
Detta ansiktsvattnet köpte jag egentligen för att ha som facemist, gillar att återfukta då jag sitter i torr luft eller spraya på ett nysminkat ansikte för att få bort det pudriga kakiga utseendet. Hittade denna på apoteket o såg till min förvåning att den har superbra ingredienslista:
Aqua, Propylene Glycol, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Citrate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate.
Inget uttorkande, irriterande eller acnetriggande!
Den passar både som ansiktsvatten o att som facemist under dagen. Superbra prisvärd produkt, fuktgivande mild o uppfräschande för alla hudtyper.
Pris 55 kronor på Apotea
 
 Aco Caring Face Cream
Utmärkt kräm för att återfukta o skydda alla hudtyper, inga acnetriggande eller irriterande ingredienser alls. Detta gäller dock inte Acos andra produkter, många innehåller allt möjligt som jag inte skulle lägga på min hy. Denna fuktkräm kan användas även av den mest känsliga o ni med fet hy kan ha den till nattkräm.
Pris 79 kronor. Finns på Apotea
 
 
Nu är detta produkter som vårdar, minskar irritation o torrhet samt hjälper huden att komma i balans. Utom ögonkrämen då som är aktiv. För mer aktiva ingredienser som inte är syror får man betala lite mer, men ett tips är att använda näringsrika oljor till natten för att addera lite mer krut i hudvården utan att det blir så dyrt. Finns att köpa på Crearome, de flesta kostar under en hundralapp.
 

Hur man tar hand om sin hy efter hudtyp

Om huden blandhy, blogg hudvård, fet hy, hudvård för olika hudtyper, hyaluronsyra, normal hy, så tar du hand om din hudtyp, torr hy Permalink2
I mitt tidigare inlägg beskrev jag vad som kännetecknar de olika hudtyperna, det är inte alltid så lätt att veta vilken hudtyp man har nämligen. Nu tänker jag ta upp vilken vård de olika hudtyperna behöver o vad man ska tänka på. Det kan göra stor skillnad på huden om man använder produkter som är anpassade efter ens egen hudtyp. Med rätt vård kan din hy se friskare och jämnare ut samt få mer lyster.
 
Normal hy
Den normala hyn behöver massor med fukt. Det är viktigt att ta väl hand om den redan från ung ålder för att bevara sin fina hy genom åren. Att ha en bra hudvårdsrutin hindrar din hy från att komma i obalans och hjälper dig att få en hy som åldras vackert. Använd en bra rengöring följt av ansiktsvatten, samt använd en fuktgivande kräm såväl dag som natt. Någon gång per vecka mår huden bra av en ansiktsmask som ger fukt. Du kan med fördel även använda peeling innan ansiktsmasken för att huden verkligen ska tillgodogöra sig fukt och annat som finns i masken.
 
Blandhy
För den med blandhy är det ofta välgörande med att regelbundet få ansiktsmassage. Det är bra för de med dålig blodcirkulation vilket är vanligt hos personer med blandhy. Har du blandhy kan du behöva byta hudvård då årstiderna växlar. Du kan behöva en fetare kräm på vintern då huden släpper mer fukt och en lättare på sommaren.
 
Det bästa är att använda olika produkter på olika områden i ansiktet. Visst kan du använda en balanserande dagkräm samt nattkräm. Men det bästa är om du använder produkter för fet hy på den feta T-zonen samt produkter för torr hy på kinderna. 
 
En blandhy mår även bra av att få två olika masker, använd en rengörande, balanserande mask på T-zonen, samt en fuktgivande på kinderna.
Peela gärna innan med enzympeel eller kemisk peeling. Det bästa är om du ibland kör salicylsyrapeeling på de feta områdena och en mildare enzympeel på de torra områdena.
 
Fet hy
Fet hy behöver vårdas med milda produkter som verkar balanserande på huden utan att torka ut. Att använda uttorkande och starka produkter bidrar till yttorrhet vilket gör att huden försöker balansera upp genom att producera mer fett. Det blir lätt en negativ spiral där mycket tvättande med starka produkter skapar fetare hy och mer acne. För att huden ska komma i balans behövs fuktgivande produkter samt undvikande av ämnen som triggar acne.
 
Fet hud mår bra av en djuprengörande peeling som även ökar fuktnivåerna i hudens djupare lager på sikt. Det kan exempelvis vara bra med en glykolsyrepeeling eller en enzympeeling en eller ett par gånger i veckan. En lermask som rengör och balanserar är välgörande för dig med fet hy, men även fuktmasker är bra på denna hudtyp.
 
Torr hy
Den torra huden behöver produkter med ingredienser som låser in fukten i huden, som exempel glycerin, carbamid och hyaluronsyra. Dessutom behöver den torra hyn fett. Detta kan du addera genom lite rikare krämer samt genom att använda näringsgivande oljor som serum under din kräm.
 
Du som har torr hy bör vara försiktig med irriterande ingredienser samt starkt parfymerade produkter då den torra hyn tenderar att vara mer känslig och reaktiv än andra hudtyper. Använd inte starka peelingar, utan välj en mild enzympeeling eller en kemisk peeling med låg syrahalt t.ex en mild mjölksyrepeel.
Då du väljer ansiktsmask är det bra att välja en som är både fuktgivande och närande. Du kan även sova med din fuktgivande mask för att ge huden en riktig fuktboost.
 
 
Till top