Skincares

Här skriver jag om mitt stora intresse hudvård. Om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Få bort orange ton på blekt hår

hårvård Orange hår efter blondering, få bort oranga toner, hemmablekning, mood pärlblond, schwarzkopf poly blonde icy vanilla Permalink3
 
 
Jag och mitt hår alltså, nu är det för orange och det kliar i fingrarna att få rätta till det!
 
Förut använde jag alltid Mood pärlblond med perfekt resultat. Mood gjorde om formulan på sin pärlblond och den blir inte så bra som dem blev förut. Snarare blir den extremt dålig sen den omformulerades. Den bleker inte lika mycket och den dämpar inte orange, utan gör håret MER orange.

Jag letar fortfarande efter den perfekta ersättaren till Mood pärlblond.. Vill att den ska bleka så där lagom mycket och samtidigt ha pärliga eller askiga pigment. Har köpt hem denna nu och ska göra den så fort jag får tid över. Den ger ju hopp, både kalla pigment och 4 nivåers blekning= precis vad jag behöver. 
 

Recension av sheetmask från koreanska Leaders

Produkttips Hyperpigmentering, Kbeauty, Koreansk hudvård, Leaders step solution white velvet mask, Sheetmask, blogg hudvård, niacinamide Permalink1

 

Leaders step solution white velvet mask mela-off

 
Koreanerna gillar verkligen att ha lååånga namn på produkterna. Lite kul, men trixigt när man ska minnas namn på produkter man gillar.
 
Denna sheetmask säger sig verka mot ojämn hudton, livlös hud som saknar lyster samt grov hy. Beställd från YesStyle för 47 kr för en mask.
 
Efter rengöring lägger man på masken o låter verka på hyn 15-20 minuter. Sedan tar man bort masken o klappar försiktigt in det serum som hyn inte sugit i sig.
 
 
Innehåller niacinamid och inte mindre än tolv olika örtextrakt samt peptider. 
 
Jag tyckte det var väldigt generöst med serum i påsen och masken var rejält blöt. Det ser jag som väldigt positivt då det blir maximalt med nam nam för huden. Jag gick omkring med den så det var inte så att den rann. Den satt ganska bra på ansiktet o kändes len och skön. Serumet/gelén doftade lite diskret örtigt.
 
Jag köpte den här för niacinamidens skull, jag älskar hur min hud blir av niacinamid, mina pigmentförändringar blir mindre synliga, jag får glow och porerna ser mindre ut.
 
 
När jag tog bort masken såg mitt ansikte tyvärr inte alls kul ut, blev besviken! Huden såg lite irriterad ut och när jag klappat in resterande serum från masken så såg jag ofräsch och blank ut. Sen har jag känt mig lite irriterad i hyn hela dagen. Den har dock fått väldigt bra betyg i reviews jag läst lite här och där, många älskar den. Tror helt enkelt det kan vara någon av örterna som min hud inte gillade. 
 
Beställa igen? Troligtvis inte, på en skala från 1-10 där 10 är bästa betyg ger jag den en 3a på grund av att jag inte tålde den.
 

En god morgon efter nattmasken

Hudvård, Produkttips Jämna ut hudtonen, Kbeauty, Mizon good night white sleeping mask recension, Recension nattmask, hudvårdsblogg, nattmask, testat mizon Permalink2
 
Inatt har jag ju testat Mizon good night white sleeping mask första gången. Skrev en del om den i gårdagens inlägg.
På morgonen känns min hy mattare och lugnare. Brukar vara ganska fettig och rödblommig i ansiktet när jag vaknar; inte fint! Men nu en jämnare hudton och inte blank alls.
Superbra första intryck! Huden känns inte perfekt återfuktad dock, min hud är ju extremt yttorr nu när jag ammar.
Jag är ändå nöjd med att se så fräsch ut på morgonen, tror porerna är mindre också. Niacinamide som denna nattmask innehåller är bra mot stora porer.

 

Återkommer med recension när jag provat den en tid.
Till top