Skincares

Här skriver jag om mitt stora intresse hudvård. Om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Bästa rengöringen med syror

Produkttips Ansiktstvätt med lågt pH, Bästa rengöringen, Jan Marini Bioglycolic Face Wash, glykolsyra, hudvårdsblogg, jan marini, skincity Permalink0
 
Som jag skrev tidigare så har jag nu slutat med den rengöring jag använde till kvällsrutinen, Hada Labo AHA+BHA face wash, då den har för högt pH-värde (pH 6.0). På kvällen vill jag ha en rengöring som innehåller syror eller enzymer för att få en daglig exfoliering. Nu är jag alltså på jakt efter en ny rengöring till kvällen. Jag har googlat runt i timmar o ingenting funkar faktiskt. Antingen är pH-värdet för högt eller så innehåller de starka tvålämnen eller något komedogent ämne.
 
Jag vill återigen slå ett slag för Jan Marini Bioglycolic face wash. Jag har i närmare 10 år kört med versionen som är för fet hy, men nu har jag kikat lite på den "vanliga" formulan. Den för fet hy innehåller starka tvålämnen och det vill jag undvika att ha på min hy i ansiktet. Så här beskrivs Bioglycolic Facial cleanser på Skincity:
 
"Bioglycolic Facial Cleanser är en skonsam rengöringslotion, som kan användas på alla hudtyper. Formulan rengör effektivt med milt, utan att torka ut eller irritera huden. Även berikad med sorbitol, som ger huden en mjuk och återfuktad känsla. Innehåller glykolsyra som exfolierar huden för att minimera fina linjer och förbättra hudtexturen. Rengöringen har ett pH på 3.25 och 12% Glykolsyra.
 
Perfekt pH-värde och hög halt glykolsyra, inga konstigheter i ingredienslistan utan bara aktiva ämnen o det som behövs för att få till en bra formula.
 
 
Det ska bli spännande att prova denna som har lite annorlunda formulering än den för fet hy. Nu hade jag turen att Skincity har 20% på Jan Marini så priset blev bara 303 kr. 
 
 
 
 

Recension av Mentholatum - Hada Labo AHA+BHA Face Wash (Mild Peeling)

Recensioner Hada labo, Hada labo aha+bha face wash, Hada labo mentholatum AHA+BHA face wash, Hudens pH, Hudvård blogg, Hudvårdsrutin, Kbeauty, Yesstyle, asiatisk hudvård, pH i rengöringar, pH-värde hudvårdsprodukter Permalink1
 
 Denna rengöring från det japanska märket Hada Labo har jag använt i min kvällsrutin sedan slutet av september då jag fick hem min beställning med massor av härliga k-beauty produkter.
På YesStyle beskrivs den så här:
 
"Mild and gentle facial wash provides light exfoliation with AHA and BHA, polishing skin surface and refining its texture for visible smoothness. Rich lather sweeps away dirt and oil without stripping off skin's natural moisture content, for an immaculate clean without a tight feeling. Gentle formula is free of fragrances, mineral oil, alcohol and colorant, making it suitable even for the most sensitive skin types."
 
Pris på YesStyle 124 kr.
 
Nu har jag alltså haft den i snart en månad och hunnit bilda mig en uppfattning om den. Dessutom har jag tagit reda på mer om den efter mina djupdykningar i pH-träsket. 
 
Känslan: Den är som en väldigt kompakt kräm och är väldigt dryg. Jag har tagit en väldigt liten klick och spritt ut i blöta händer.
Som ni ser så löddrar den knappt vilket är bra i min bok eftersom lödder betyder tvålämnen som torkar ut hyn.
 
Den känns dock inte så härlig, den är för kompakt och krämig, men det är ju en smaksak. Den är nästan doftfri. Känns överlag trist. Inte någon SPAfeeling, ingen god doft o ingen pirrande känsla i huden av att syrorna i den jobbar. 
 
Funktionen: Den tar bort allt smink jag har på huden, utom runt ögonen då där jag använder en annan rengöring. Huden är inte torr efteråt men den känns inte heller särskilt exfolierad utan bara ren. AHA+BHA innehållet märks inte av nämnvärt.
 
Ni som har läst mitt inlägg om pH förra veckan vet att jag nu har för avsikt att kolla upp pHvärdet på alla min hudvårdsprodukter. Jag har ännu inte fått hem min pHmätare. Istället har jag fått stilla min nyfikenhet genom att leta på nätet efter vad andra hudvårdsnördar kommit fram till.
 
Jag har hittat en lista på asiatiska rengöringars pH-värde sammanställd på ett amerikanskt  hudvårdsforum. Där står Hada labo mentholatum AHA+BHA Face wash (mild peeling) med och pH är angett till 6. Det är alldeles för högt för att vara bra för hyn. På förpackningen anges ju att den är pH-balanserad. Läste på Hada labos hemsida och där framgår att pHbalanserad för dem betyder mellan 5.0 och 6.0 vilket inte alls är så balanserat egentligen.
 
För att vara på den säkra sidan gällande pH:t kollade jag efter om fler hade pH testat denna rengöring. Hittade ett par stycken hudvårdsbloggar som recenserat rengöringen och de hade också uppmätt denna till pH 6.0.
 
Detta innebär att syrorna som ska ge en mild peeling ( med betoning på mild) knappt verkar. 
Kortfattat kan man säga att aha o bha verkar inom särskilda pH-värden:
Ju högre pH ju mindre effekt av syrorna. Jag vet inte hur många procent aha respektive bha denna rengöring innehåller men vid ett pH på 6 är det försvinnande liten del av syrainnehållet som är aktivt. Den är alltså förkastlig som peeling och har för högt pH för hyn även bara som rengöring.
 
 
Köpa igen: Nej, det kommer jag inte göra och jag vill faktiskt inte ha den här på min hy mer alls så jag kommer inte använda den. Ändå känns det synd att bara slänga den så jag kanske använder den som handtvål i köket eller nåt..Eller ger bort den.. Vi får se..
 
Betyg: På en skala från 1-10: 1,5, den slapp en etta eftersom den inte innehåller några irriterande ämnen. 
 
 

Vackra oktober

Allmänt Hudvård blogg, Höstmys, Solkänslig, Viva la juicy, exfoliera, glykolsyra, hudvårdsblogg, pH mätare, pH värde i hudvårdsprodukter, skönhetsprodukter, syrapeel Permalink3
Nu är ju detta en hudvårdsblogg o ingenting annat men jag bara måste dela med mig av detta fantastiska:
 
Så här underbart vacker var min vy idag när jag promenerade med lillan i barnvagnen längs Söder Mälarstrand.
 
Hösten är min favorit av de fyra årstiderna, kanske för att jag även fyller år snart. Men mest tror jag att jag mår bra av den friska klara luften, de härliga färgerna och att det blir mörkare på kvällarna. Då tänder vi brasan ofta här hemma o  jag myser mycket i badet m tända ljus o bra produkter på kvällarna. Dessutom brukar jag börja köra syrapeels på hösten eftersom solen inte är lika stark nu. Det innebär att jag penslar på en t.ex 30% glykolsyra och sedan sköljer av och tar på en neutraliserande gel. Jag har dock inte börjat riktigt ännu, tycker det är lite för soligt och ljust ännu. Hudens yttersta lager exfolieras ju bort så hyn blir väldigt solkänslig efter en syrapeel.
 
Igår lovade sambon mig att jag ska få ett litet ekskåp med marmorskiva ovanpå som vi ska ställa bredvid badkaret. Han tycker att jag har så mycket produkter stående överallt så jag behöver ett särskilt "badskåp". Världens snällaste:)
 
Till min födelsedag ska jag önska mig lite härliga skönhetsprodukter. Min son köpte denna parfym till mig för några år sen:
 
Viva la juicy gold couture.
Den är en helt underbar parfym med mjuk doft av vanilj och mysk. Den står på min önskelista ensam än så länge.
Det är sällan jag köper parfym till mig själv jag prioriterar alltid hudvård :) 
 
Till mig själv köper jag alltså hudvård i födelsedagspresent. Inget överraskningsmoment, men gött att unna sig lite extra. Kanske slår jag till på en digital pH mätare också. Jag är ju så taggad nu att kolla pH värdet i alla mina hudvårdsprodukter.
 
 
Till top