Skincares

Här skriver jag om mitt stora intresse hudvård. Om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Recension av TonyMoly changing you magic foot peeling shoes

Recensioner Baby feet, Changing u magic foot peeling shoes, Hur får man mjuka fötter, Koreansk hudvård, blogg om hudvård, k-beauty, tips om koreanska hudvårdsprodukter, tony Moly Permalink2
 Tony Moly changing u magic foot peeling shoes är en produkt som ger babymjuka fötter. Den är precis som baby feet som finns i de svenska butikerna. Tony Moly är ett koreanskt hudvårds- och sminkmärke i lågprisklassen. Jag köpte denna från Yesstyle.
Pris 37 kr.
 
Detta är alltså en fotpeeling och för er som inte vet vad det är ska jag förklara hur det funkar:
 
I förpackningen finns två plastsockor som man trär på fötterna. I dessa sockor finns en syrapeeling, alltså en krämbas med bha- och  ahasyra i. Man har dem på i 90 minuter och sedan sköljer man av noggrant. Efter en vecka ungefär börjar huden att fjälla och efter två veckor ska man ha blivit av med all hård hud o fått mjuka babyfötter,
Samma som att fila fast med bättre resultat och utan arbetsinsats. Gör man denna en gång i månaden har man alltid mjuka fötter :) Men det går förstås bra att göra den mer sällan också. Det gäller ju bara att man har tålamod o inte har behov av finaste fötterna samma dag.
 
Känsla: Strumporna var breda och jättelätta att trä på fötterna. Jag satte på mig strumpor ovanpå för att kunna gå omkring hemma. Det sved ingenting o luktade inget speciellt heller och det var inte något problem att gå omkring i dem eftersom jag hade vanliga strumpor ovanpå. Efter en timme när jag sköljde av såg fötterna ut som russin eftersom de varit i de blöta påsarna så länge. Inget obehag alls o inte svårt att tvätta av.
 
Funktion: Superbra, precis som utlovat började huden på fötterna att peelas av efter en vecka. En fördel jämfört med att fila är också att man får bort gammal hud överallt, på ovansidan av foten,mellan tårna o nära nagelbanden, alltså ställen som annars kan vara svårt att få fina. Efter två veckor hade jag verkligen babyfötter, så himla härligt och skönt att fotmasken skötte jobbet medan jag hängde tvätt och matade bebis. Skulle dock inte göra denna behandling på sommaren dels för att man blir solkänslig av syrapeeling och denna peelar ju även ovansidan av foten. Men också för att det ser väldigt ofräscht ut under den veckan när huden lossnar.
 
Köpa igen: Absolut det kommer jag göra!
 
Betyg: På en skala från 1-10 där 10 är bäst får denna en 9a. Det som fattas för full pott är att den kunde ha haft någon härlig doft, då hade det varit en fulländad fotprodukt för mig.
 
#1 - - Nathalie Sjögren:

Vad coolt med strumpor som peeling.

#2 - - Lisa:

Sådana sockar är för vansinnigt sköna!!

Till top